ایلاستریتور در طراحی لوگو
برنامه ادوبی ایلاستریتور در سال 1987 به وسیله کمپانی ادوبی معرفی شد . ادوبی شرکتی آمریکائی است که در کالیفزنیا قرار دارد و عمده فعالیت آن تولید نرم افزار های گرافیکی می باشد . تصاویر در ایلاستریتور ، مبتنی بر بردار میباشد . به این معنی که برای رسم یک شکل از روابط ریاضی استفاده می شود . در این تکنیک تصاویر شامل نقاطی به نام پد می باشد . هر خط از دو نقطه آغاز و پایان تشکیل میشود که به آنها پد می گویند . هر پد و مختصات آن بنا به روابط و محاسبات دقیق ریاضی تعریف می شود . لذا هر بار با تغییر اندازه ، تصاویر دچار افت کیفیت نمی شود . ایلاستریتور در طراحی لوگو
این ویژگی از ایلاستریتور یک برنامه قدرتمند ساخته است . در نتیجه برای گروه خاصی از انواع طراحی ها که وابسته به حفظ کیفیت تصاویر هستند ، بسیار مناسب می باشد . به این دسته از طراحی ها ، برداری یا وکتور می گویند .
از طرح هایی که معمولا طراحان علاقه به خلق آنها به صورت وکتور دارند می توان به طراحی کاراکتر ، اینفوگرافی ، چارت و نمودار ، انواع فونت و آیکون اشاره کرد . اما بی تردرد سر آمد طراحی های وکتور لوگو و آرم و نشان میباشد . لذا هر جا صحبت از طراحی وکتور و یا نرم افزار های طراحی برداری می شود بی اختیار به یاد طراحی لوگو می افتیم . بنا بر این می توان ادعا کرد که بیشترین کاربرد ایلاستریتور در طراحی لوگو به چشم می خورد .
امکانات برنامه
در این برنامه ابزار آلات زیادی برای ایجاد اشکال مختلف گنجانده شده است . در کنار آن تنظیمات مختلفی برای تغییر و ایجاد روابطی خاص بین شکل ها وجود دارد . شاید برای افراد مبتدی وفور امکانات برنامه مقداری گیج کننده باشد . اما به مرور و با تسلط کاربر ، ارزش و قدر امکانات عالی برنامه جلوه گر می شود . در ایلاستریتور امکانات بی نظیری برای تکثیر و همانند سازی اشکال در سایز ها و زوایای مختلف پیش بینی شده است . تغییر مقیاس و سایز در کلیت تصویر یا در ضلع و زاویه ای خاص به طرز شگفت انگیزی امکان پذیر است .
قابلیت های برنامه
این برنامه برای انجام اعمال گرافیکی دارای توان بالقوه ای است . برای مثال در زمینه تایپوگرافی قابلیت های شایان توجهی دارد . یا در زمینه ایجاد براش های دلخواه و جذاب بسیار موثر است . هم چنین برای ایجاد الگوهای خاص در حاشیه و گوشه های اشکال دارای گزینه های زیادی است . علاوه بر آن می توان هر حاشیه سفارشی را به دلخواه ایجاد کرد . برای خلق تم و زمینه مورد نیاز و همچنین سیمبول های متنوع نیز این برنامه حرف های زیادی برای گفتن دارد .
محیط برنامه
محیط برنامه ایلاستریتور به لحاظ ظاهری بسیار شبیه به برنامه ادوبی فتوشاپ است . بعضی از ابزار ها و منو ها و افکت ها و فیلتر های آن با فتوشاپ مشترک است . با این وجود روی هم رفته ابزار های آن با فتوشاپ تفاوت دارد . در ضمن امکانات ویرایشی فتوشاپ هم در نه در ایلاستریتور و نه در هیچ برنامه دیگری یافت نمی شود .
سه بعدی سازی
شاید یکی از نواقص این برنامه این باشد که تصاویر تخت یا در اصطلاح فلت به نظر میرسند . با این حال توانائی های سه بعدی سازی برنامه بسیار جذاب است . حتی شاید بتوان گفت امکانات سه بعدی این برنامه نسبت به فتوشاپ ساده تر و قابل فهم تر است . اما با همان میتوان به راحتی از دنیای دو بعدی خارج شد و تصاویر بسیار زیبایی خلق کرد .
نقاشی دیجیتال
برای کشیدن نقاشی در این برنامه اصلا نیازی به داشتن ذوق و استعداد نقاشی نیست . با وارد کردن هر تصویر یا عکس به برنامه ، به راحتی میتوان با استفاده از ابزار پن مانند آن را ایجاد کرد . اما باید دانست که ظاهر یک نقاشی دیجیتال در نهایت به صورت فلت به چشم می آید .
شایستگی های بیشتر
در این برنامه این امکان وجود دارد که یک تصویر یا عکس معمولی را به تصویری وکتور تبدیل کرد . ایلاستریتور از فرمت هایی مثل پی دی اف ، ای آی ، ای پی اس و اس وی جی پشتیبانی میکند . نکته بسیار جالب این که میتوان از آن ، فرمت پی اس دی که انحصارا به برنامه فتوشاپ تعلق دارد خروجی گرفت .
علاوه بر قابلیت ها و امکاناتی که ذکر شد امروزه ایلاستریتور در مصارف چاپ صنعتی نیز به وفور مورد مصرف دارد . منجمله طراحی کارتن بسته بندی و جعبه جات ، انواع پاکت ، لیبل های صنایع تولیدی ، بروشور ها و پوستر های تبلیغاتی و غیره .
نکته پایانی این که هر طراح لوگو بایستی ارزش این غول گرافیکی را به خوبی درک کرده و اهمیت ایلاستریتور و طراحی لوگو را به نحوی عالی به کار بگیرد .