آموزش لوگوتایپ ایران
سلام به دوستان عزیزم . لوگوتایپ ایران
تو این مقاله می خوایم یه لوگوتایپ دیگه رو با هم کار کنیم . اسم « ایران » رو به کمک چند تکنیک ساده و البته با چاشنی نوآوری و خلاقیت به سبک جدیدی بازنویسی می کنیم .
مایلم لوگو به شکل یک جام یا کاپ به نظر برسه . البته فعلا نمی خوام لوگوآرم طراحی کنم بلکه صرفا می خوایم رو حروف کار کنیم تا شمایل جدید و جالبی پیدا کنه .
شروع کار
در ابتدا یک دایره میکشم .
در زیر دایره یه شکل پایه مانند اضافه می کنم . می خوام حروف در همین چارچوب قرار بگیرن .
برای دید بهتر و تسلط به محیط کار ، خطوطی برای راهنمایی در جوانب طرح رسم می کنم . مرکز رو هم پیدا کرده و خطوط افقی و عمودی ازش عبور میدم .
چندین دایره هم مرکز داخل هم می کشم . میشه این اشکال رو به کمک پرگار و گونیا رسم کرد منتها چون پروژه جنبه تمرینی داره بهتره با دست رسم کنیم تا به مرور تسلطمون بهتر بشه . ضمنا عدم دقت ما بعدا تا حد زیادی با برنامه ایلاستریتور قابل اصلاح خواهد بود . اما باید خاطر نشان کنم که در پروژه های حقیقی حتما بایستی از ابزار های رسم کردن حرفه ای استفاده کنیم .
خطوط دایره های هم مرکز رو امتداد میدیم تا محیط پایینی رو هم در بر بگیره .
حالا باید با استفاده از همین خطوط و دایره ها و نیم دایره ها حروف کلمه ایران رو رسم کنیم . مطابق شکل بایستی مسیر بعضی از خطوط رو جا به جا و به مسیر دیگه ای متصل کنیم تا حروف دلخواهمون در بین خطوط و دایره ها تشکیل بشه . همینطور نقطه ها رو هم مشخص می کنیم .
اگه خطوط اصلی رو کمی با مداد نرم پر رنگ کنیم شمای کلی لوگو به خوبی نمایان خواهد شد .
برای دید بهتر میتونیم لوگو رو هاشور بزنیم . حالا اگر لوگو ایراد و نقصی داشته باشه بهتر مشخص میشه .
کار با نرم افزار
بعد از برطرف کردم نقص های احتمالی میتونیم ادامه کار رو به کمک برنامه انجام بدیم . ابتدا اون دایره های هم مرکز رو با وارد کردن مختصات و اندازه ها به صورت کاملا دقیق ایجاد می کنیم .
دایره ها رو در قسمت پایین طرح هم رسم می کنیم . تموم اندازه ها دلخواه هستن . منتها باید نسبت های ریاضی بین اون ها رو کاملا دقیق محاسبه کنیم . در غیر این صورت لوگو بسیار ناموزون و زشت از آب درمیاد .
حالا مهمترین قسمت کار فرا میرسه . اون خطوطی که بر خلاف مسیر عادی بایستی به هم وصل بشن رو به صورتی کاملا دقیق با دایره های جدید مشخص می کنیم . برای دید بهتر من این دایه ها رو با رنگ متمایزی رسم کردم .
حالا که مسیر قسمت بالایی لوگو مشخص شد با دو تا دایره دیگه در امتداد دو تا دایره قبلی مسیرهای پایین رو هم مشخص می کنیم .
حالا با چند تا پاره خط ساده نقطه ها رو هم مشخص می کنیم . این کار حتما باید با استفاده از ابزار روتیت انجام بشه تا بی نقص از آب دربیاد .
دیگه رسم کردن اشکال لوگو به اتمام رسیده و محدوده و مسیر هر حرف کاملا مشخص شده . حالا بایستی با استفاده از ابزار شیپ بیلدر که قبلا کار با اون رو توضیح داده بودم هر حرف رو به صورت جدا گانه رنگ بزنیم تا هر کدوم دارای فیل مختص به خود باشن .
به دقت تمام اجزای تشکیل دهنده هر حرف رو به صورت جدا گونه انتخاب می کنیم و سعی می کنیم چیزی از اجزا جا نمونه و بیشتر از اون هم انتخاب نشه . کار ما تقریبا تمومه .
نتیجه نهائی
نهایتا لوگو ( لوگوتایپ ایران ) به این شکل در میاد .
در تایپوگرافی دست ما کاملا بازه و هر کدوم از حروف و المان ها رو به دلخواه میتونیم به انواع و اقسام اشکال در بیاریم . فقط مستلزم صرف مقداری حوصله و ابتکار هست . ضمنا حتما باید اصول و قواعد طراحی رو هم چاشنی کار قرار بدیم تا بتونیم طرحی همگون و دلچسب خلق کنیم .
تایپوگرافی پایه و اساس طراحی لوگو محسوب میشه و برای ایجاد لوگوهای شیک و باکلاس باید بتونیم حروف و کلمات رو به بهترین شکل ممکن باز آفرینی کنیم .